Over De Beer Group

De Beer Group is een internationaal opererende holding met verschillende dochterondernemingen in Nederland en Duitsland.

De focus van De Beer Group ligt op het produceren van kunststof en rubber producten voor diverse industrieën, waaronder sanitair, automotive, dichtingstechniek, DIY en consumenten producten. De Beer heeft eigen productlijnen en werkt als toeleverancier voor OEM’s.

Familietraditie

In 1953 begon Jan de Beer sr. als handelsagent voor loden sifons. Vanuit zijn garage bouwde hij aan de fundamenten van onze huidige onderneming. Nu, ruim 60 jaar later, is De Beer uitgegroeid tot een Europese marktleider op het gebied van dichtingen en sanitaironderdelen. Nog steeds is De Beer in handen van de familie en staat ondertussen de derde generatie aan het roer.

Onze naam verbinden aan kwaliteit

Het trots willen zijn op je bedrijf en je producten is een mooie drijfveer. Maar trots kun je alleen zijn, wanneer je voor de volle 100% achter je producten kunt staan. Daarom zijn wij bijna geobsedeerd door kwaliteit. Een goede betrouwbaarheid van het type producten dat wij leveren, is zo essentieel, dat daar niet op beknibbeld mag worden. Een afdichting moet afdichten, zo simpel is dat. Als gebruiker moet je te allen tijde van deze betrouwbaarheid uit kunnen gaan.

Alleen aan betrouwbare producten willen wij met trots onze familienaam verbinden.

Jan de Beer sr., de oprichter van De Beer Group. Hij begon in 1953 als handelsagent voor loden sifons

Geschiedenis

1953 - Oprichting

Op 1 december 1953 begint Jan de Beer senior, als handelsagent van Seyffert Loodindustrie, met de verkoop van loden afvoerputten en sifons. In de daarop volgende jaren groeit De Beer uit tot een betrouwbare verkooppartner van veelal Duitse fabrikanten van sanitair producten.

Jaren ’60 - Start eigen productie

Eind jaren ’60 start De Beer met de productie van bevestigingssets en het verkopen van afdichtingen. Hiermee wordt de weg richting ‘eigen producten’ ingeslagen. In de jaren die volgen gaat De Beer steeds meer produceren, of laat matrijzen maken, waaruit exclusief voor De Beer wordt geproduceerd.

Jaren ’80: verhuizing naar Barneveld

In 1980 bouwt De Beer een pand in de nieuwe vestigingsplaats Barneveld. In 1983 neemt Jan de Beer junior het bedrijf over van zijn vader. Dit markeert het begin van een lange periode van groei.

In 1985 neemt De Beer het bedrijf Asfra BV over, een producent/importeur van ijzerwaren en hang- en sluitwerk. Dit bedrijf fungeert als tweede standbeen van de dan nog relatief kleine organisatie.

Jaren ’90: Van handel naar eigen producten

In 1990 neemt De Beer het bedrijf Faber Boer Meeden Metaalwerken (FBM) over, een toenmalige toeleverancier van diverse metaalproducten en bevestigingen. Kort daarna, in 1991 neemt De Beer Seyffert Loodindustrie over, het bedrijf waarmee het in 1953 allemaal begonnen is.

Deze stappen onderstrepen de verandering van handelaar naar product eigenaar.

Jaren ’00: Overnames en Internationalisering

Het eerste decennium van de nieuwe eeuw markeert de start van de grote expansie en internationalisering van de De Beer Group.

In 2000 neemt De Beer toeleverancier Van der Valk Metaalwarenfabriek uit Poeldijk over en verhuist de productie naar Barneveld.

In 2004 betreedt De Beer de Duitse markt via de overname van König & Ronneberger in Wuppertal en verovert hiermee meteen een prominente positie op de belangrijke Duitse markt voor sanitaironderdelen en afdichtingen.

In 2006 breidt De Beer zich verder uit met de overname van de firma F.W. Breidenbach in Linsengericht (D), nu De Beer Breidenbach, sinds jaar en dag een belangrijke toeleverancier van De Beer. Hiermee wordt ook kunststofproductie binnen de groep wordt gehaald.

Vanaf 2007 nemen Mark en René de Beer als 3e generatie het bedrijf over.

Jaren ’10 – heden: Groei naar marktleiderschap

Na meerdere overnames breekt een periode van snelle autonome groei aan. Binnen enkele jaren groeit het personeelsbestand van 75 naar ruim 130 en vestigt De Beer zich internationaal steeds meer als marktleider binnen de niches waarin zij actief is.

In 2019 wordt besloten de laatste handelsactiviteiten van Asfra BV te stoppen en gaat Asfra onder de naam De Beer Innovations zich te richten op het ontwikkelen van retailconcepten voor in en om het huis. Hiermee ligt nu de focus van de gehele groep op het ontwikkelen en produceren van producten.

In 2020 neemt De Beer de activiteiten van DE-Plastik GmbH over en versterkt daarmee de productlijn Retailconcepten, onder andere door een omvangrijke verpakkingsafdeling in huis te halen.

Ook in 2020 neemt De Beer Group de spuitgietonderneming Beoplast Besgen GmbH over. Beoplast is een uniek bedrijf, dat emissievrij en CO2-neutraal kunststofproducten produceert voor o.a. de automobielindustrie. Voor deze duurzame aanpak hebben zij de prestigieuze Duitse Nachhaltigkeitspreis 2019 gewonnen.

Na deze laatste overnames heeft De Beer Group 5 locaties in Nederland en Duitsland en werken er ongeveer 250 mensen bij onze bedrijven.

De Beer produceert jaarlijks meer dan 300.000.000 producten, die worden geleverd in meer dan 25 landen over de hele wereld.

Missie, Visie, Strategie & Kernwaarden

De Beer wil actief zijn in nichemarkten, waar zij op basis van excellente kennis en competenties kan winnen

Lees meer

Duurzaamheid

De Beer Group neemt haar verantwoordelijkheid binnen de maatschappij door het stimuleren van duurzame productie binnen Europa.

Lees meer

Innovatie

Binnen de niches waarin De Beer opereert willen wij op basis van vooruitstrevende kennis en competenties onze markt uitbouwen. Dat betekent dat die kennis en competenties continue ontwikkeld en uitgebouwd moeten worden.

Lees meer

Kwaliteit

De Beer is groot voorstander van productie in Europa. Dit houdt kapitaal binnen de Europese economie, reduceert de carbon footprint van productie en zorgt voor een innovatieve en concurrerende industrie.

Lees meer