Dochteronderneming De Beer Beoplast winnaar van de Deutsche Nachhaltigkeitspreis 2024!

Ontdek hoe duurzaamheid wordt toegepast bij onze dochteronderneming De Beer Beoplast en waarom zij opnieuw de winnaar zijn van de Duitse duurzaamheidsprijs in 2024.

Nationale erkenning

We zijn ontzettend trots om te delen dat onze dochteronderneming Beoplast opnieuw nationale erkenning heeft gekregen voor haar toewijding aan duurzaamheid. Na eerder genomineerd te zijn in 2018 en de prijs te hebben gewonnen in 2019, zijn we vereerd om dit jaar opnieuw op het nationale podium te staan.

Onder de inspirerende leiding van voormalig eigenaar Theo Besgen heeft De Beer Beoplast een indrukwekkende mijlpaal bereikt: een volledig CO2-neutrale en emissievrije spuitgietfabriek. Dit is nog steeds een baanbrekende prestatie binnen de kunststofindustrie.

Deze erkenning is niet alleen een eerbetoon aan onze inzet voor duurzaamheid, maar ook aan het vermogen van ons team om grenzen te verleggen en innovatieve oplossingen te vinden. Op 23 november zullen we de prijs met trots in ontvangst nemen in Düsseldorf, uit handen van niemand minder dan minister van defensie Boris Pistorius.

Onze toewijding aan duurzaamheid

Bij Beoplast wordt duurzaamheid in de praktijk gebracht. Er wordt  uitsluitend met ftalaatvrije materialen uit Europese productie gewerkt, en veel van het gebruikte zacht PVC is goedgekeurd voor gebruik in speelgoed. Beoplast heeft ook indruk gemaakt met haar toewijding aan een CO2-neutrale en emissievrije productieomgeving. Dit is tot de dag van vandaag een opmerkelijke prestatie in de kunststofindustrie.