Toelevering

De Beer Group produceert kunststofproducten voor diverse industrieën en onderscheidt zich in meerdere competenties.

Zachte kunststoffen

De Beer Breidenbach is gespecialiseerd in het produceren van producten uit zachte kunststoffen, zoals thermoplastische rubbers (TPE’s) en zacht PVC.

Jaarlijks verwerken wij ruim 750.000 kilo aan zachte materialen.
Daarnaast maken we gebruik van bijna 300 verschillende materiaaltypes. Deze types verschillen in hardheid, flexibiliteit,
temperatuurbestendigheid of chemische bestendigheid.

Wij produceren ook meercomponenten (2K, 3K) producten, waarbij hard en zacht in één product gecombineerd kunnen
worden.

Bekijk meer

Geavanceerde machine voor de productie van thermoplastische TPE en zacht PVC bij De Beer Group

Bioplastics / duurzame productie

De Beer Beoplast produceert emissievrij en volledig CO2-neutraal en is voorloper in duurzame productie van kunststof spuitgietdelen. Stroom wordt zoveel mogelijk zelf opgewekt, warmte wordt hergebruikt en transportmiddelen (inclusief alle zakelijke auto’s)
zijn elektrisch.

Naast de duurzame manier van produceren, is De Beer Beoplast ook uw partner voor het verwerken van bio-kunststoffen of duurzamere alternatieven voor belastende kunststoffen. Beoplast heeft hiervoor de prestigieuze Deutsche Nachhaltigkeitspreis 2019 gewonnen.

Bekijk meer

Spuitgieten

De Beer produceert op twee locaties kunststofproducten middels spuitgiettechnologie. Daarbij richten wij ons middelgrote en grote series van producten van 0,5 gram tot ca. 1,5 kg. Daarvoor staan ons machines met een sluitkracht van 30 ton tot 650 ton ter beschikking.

Wij verwerken nagenoeg alle thermoplastische kunststoffen, variërend van zachte TPE’s tot hightech engineering kunststoffen. Hierdoor kunnen wij klanten als systeemleverancier bij complete projecten bedienen.

Bekijk meer

Nauwkeurigheid en efficiëntie: Ons geavanceerde machinepark bij De Beer Group voor hoogwaardige kunststofproductie.

Ontwikkeling en prototypes

De Beer Beoplast produceert emissievrij en volledig CO2-neutraal en is voorloper in duurzame productie van kunststof spuitgietdelen. Stroom wordt zoveel mogelijk zelf opgewekt, warmte wordt hergebruikt en transportmiddelen (inclusief alle zakelijke auto’s) zijn
elektrisch.

Naast de duurzame manier van produceren, is De Beer Beoplast ook uw partner voor het verwerken van bio-kunststoffen of duurzamere alternatieven voor belastende kunststoffen. Beoplast heeft hiervoor de prestigieuze Deutsche Nachhaltigkeitspreis 2019 gewonnen.

Bekijk meer

Dichtingen

De Beer kent haar oorsprong in de sanitaire dichtingsindustrie en heeft bijna 70 jaar ervaring in de dichtingstechniek.
Ondertussen worden binnen de groep afdichtingen voor zeer diverse industrieën op verschillende manieren geproduceerd:
vlakke pakkingen worden uit  plaatmateriaal gestanst. Vormdichtingen worden uit thermoplastische elastomeren
middels spuitgieten geproduceerd.

De Beer kan vlakke dichtingen op tekening produceren vanaf 1 stuks op haar CNC snijmachines. Maar ook series van meerdere miljoenen stuks worden efficiënt geproduceerd. Met behulp van 2-componenten spuitgieten, kunnen ook
dichtingen verbonden worden aan harde kunststofdelen. Op die manier wordt een montagestap gespaard of worden dichtingen mogelijk gemaakt op plekken waar geen losse dichting mogelijk is.

Bekijk meer

Deskundige medewerker inspecteert met precisie een afdichtingsproduct bij De Beer Group

Componenten in contact met drinkwater

Drinkwater is het best gecontroleerde levensmiddel dat we hebben. Aan systemen en materialen die met drinkwater in aanraking komen, worden zeer strenge eisen gesteld. Deze eisen moeten voorkomen, dat schadelijke stoffen uit materialen migreren of biologische
organismen aangroeien die de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden.

Binnen de De Beer Group ontwikkelen wij actief aan oplossingen voor uitdagingen op het gebied van drinkwatersystemen. Onze expertise ligt in het toepassen en verwerken van kunststoffen die toegelaten zijn voor contact met drinkwater. Speciaal op het gebied van afdichtingen of andere flexibele componenten, zijn wij kennispartner voor OEMs.

Bekijk meer