De Beer Groep neemt Allinplast over

De Beer Group heeft de in Oud-Beijerland gevestigde spuitgieter AllinPlast Kunststoffenindustrie B.V. overgenomen. Het bedrijf met 31 spuitgietmachines en een eigen matrijzenmakerij, behoort tot de middelgrote spuitgieters van Nederland en richt zich op de productie van hoogwaardige technische kunststofproducten.

De overname van Allinplast is een belangrijke stap in het verbreden van de geografische aanwezigheid van De Beer. Ondanks dat De Beer haar oorsprong en hoofdkantoor in Nederland heeft, waren de kunststofactiviteiten tot op heden gevestigd en voornamelijk gericht op Duitsland.

Voor Allinplast is deze overname ook een kans om haar productiecapaciteit te vergroten. Een aantal klanten van Allinplast groeide zo hard, dat de fabriek van Allinplast tegen haar grenzen aan dreigde te lopen. Met nu gezamenlijk ruim 90 spuitgietmachines, 240 medewerkers en op elke locatie een eigen matrijzenbouw, heeft De Beer Group voldoende capaciteit en technische mogelijkheden om deze groei op te vangen.

Met haar bestaande twee Duitse spuitgietbedrijven De Beer Beoplast GmbH en De Beer Breidenbach GmbH vormt De Beer Group met Allinplast nu een toonaangevende speler in de kunststoffenindustrie.

Eind 2022 zal De Beer Group tevens haar nieuwe CO2-neutrale en emissievrije fabriek in Linsengericht (DE) in gebruik nemen.