De Beer Group in de Schijnwerpers: Innovatiemonitor Regio Foodvalley

We zijn trots om te delen dat De Beer Group uitgebreid is belicht in de nieuwste editie van de Innovatiemonitor van Regio Foodvalley.

Sociale Impact

Onze inzet voor sociaal ondernemen is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. De Beer Group werkt samen met verschillende sociale werkplaatsen en dagbestedingen in Regio Foodvalley, zoals RuiterWerk uit Barneveld en Edes Werkkracht uit Wageningen. In onze vestiging in Veenendaal krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om door te groeien naar regulier werk. Taken zoals het verpakken van producten en het assembleren van onderdelen bieden hen een waardevolle werkervaring.

Duurzame Innovaties

Een belangrijk onderwerp dat ook aan bod kwam tijdens het interview is onze nieuwe CO2-neutrale en emissievrije spuitgietfabriek in Duitsland. Deze fabriek, operationeel sinds 2022, maakt gebruik van innovatieve technieken om duurzame producten te produceren. Met duurzaamheid als kernwaarde is de fabriek ontworpen om bij te dragen aan een schonere en groenere toekomst.

Onze fabriek in Duitsland is een toonbeeld van deze toewijding. Met zonnepanelen op onze daken genereren we onze eigen energie, waardoor we volledig zelfvoorzienend zijn. Dit gebruik van hernieuwbare energiebronnen vermindert niet alleen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar toont ook onze leidende rol in de transitie naar duurzame productieprocessen binnen de kunststofindustrie.

 

 

Dankzij deze inspanningen hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt in energie-efficiëntie. Waar ons kantoor voorheen een energielabel F had, zijn we nu opgewaardeerd naar het hoogst mogelijke label, A+++++. Dit is een duidelijke weerspiegeling van onze voortdurende inzet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze operationele duurzaamheid te verbeteren.

Interesse gewekt?

Is je interesse gewekt en wil je meer lezen over onze spuitgietactiviteiten en dagelijkse werkzaamheden? Het artikel in de Innovatiemonitor biedt een boeiend overzicht en benadrukt onze technologische vooruitgang en productieprocessen. De prachtige foto’s van onze faciliteiten geven een helder beeld van onze dagelijkse werkzaamheden en de impact die we maken.

Voor meer informatie en om het volledige interview te lezen, kun je hier terecht.